¿Qué es la Marea roja?


" La marea roja comienza cuando las personas desempleadas nos damos cuenta que nuestra situación no es temporal y tampoco lo es nuestra marginación.
Cuando percibimos que si nos movemos algo puede cambiar. Cuando nos damos cuenta que somos muchas y no tenemos nada que perder.
Cuando asumimos que tenemos mucho tiempo para actuar y ha llegado la hora de salir a escena. Que tiemble el sistema, pues la Marea roja ha iniciado su marcha."

viernes, 31 de mayo de 2019

Tot Inclós o les conseqüències del turisme desmesurat

El proper 8 de juny, les companyes de la Colla Ecologista-Ecologistes en Acció han organizat un acte sobre la turistificació (una versió nova de la gentrificació) de les ciutats i territoris. Per aixó porten al col-lectiu de les Illes Balears "Tot Inclós", que presentará el documental del mateix nom que han fet al respecte. A continuació hi haurà una xerrada, a carréc de Carlos Arribas de la Colla Ecologista, sobre la nova ampliació de l´aeroport Alacant-Elx. Finalitzarà amb un debat al que hem estat convidades les gents de la CO.CA., per a comentar el que està passant al nostre barri "Carolines Baixes". Adjuntem el cartell i una petita introducció del col-lectiu organitzador així com un enllaç al blog del col.lectiu balear. Una abraçada, la redacció

En una ciutat i província eminentment turística com Alacant, els danys i les conseqüències del turisme desmesurat, majoritàriament residencial, de les últimes dècades comencen a depassar el límit de lo dissimulable.

Les Illes Balears són el major paradigma d'aquestes conseqüències pernicioses del turisme de masses al Mediterrani; el col·lectiu Tot Inclós porta des de 2015 treballant sobre aquest fenomen en tots els seus vessants: condicions laborals, impacte ambiental, espai i serveis públics, habitatge, etc. 

Per aixó ens alegrem de tenir amb nosaltres a un dels seus membres per a presentar el seu recentment publicat documental, explicar-nos l´evolució que han patit i dimensionar el punt en el cual estem en el nostre territoriamb l´amenaça de´ampliació (duplicació innecessària) de l´aeroport Alacant-Elx.

Us esperem!


No hay comentarios:

Publicar un comentario